Nézz be a Webáruházbabolt


5 nap alatt kiszállítjuk

Küldünk mintát

minta

Nehéz dönteni? Segítünk. Fogd meg, hasonlítsd össze!

Egyedi babzsák-rendelő

tervez__

Egyedi színű, névvel hímzett babzsák       szállítás 10 nap alatt

Szállító partnerünk      

10.000MPL_logo Ft felett a szállítás INGYENES !  

Szállításról bővebben  

Ide helyezd el a doboz tartalmát!

Ide helyezd el a doboz tartalmát!

Ide helyezd el a doboz tartalmát! replica uhren

Hasznos >> GYIK >> huzatokról

Gyakori kérdések a huzatokrólfekszik

(mi a különbség a huzattípusok közt, melyik huzat bírja legjobban  az erősebb igénybevételt, színhűség, huzatcsere ...)

Iskolánk könyvtárába szeretnénk babzsákot elhelyezni. Melyik huzatot ajánlaná?

     Az erősebb igénybevételt, gyakori mosást a vastag vászon bírja     a legjobban, esetleg még a csíkos vászon sem rossz választás. Mindenképpen a sötétebb színek jobbak, mivel kevésbé koszolódik. A műbőr még ideális, mivel azt nem kell tisztítani, a szennyeződések letörölhetők róla. Hamarosan ez is kapható lesz nálunk.


• Kisgyerekes családnak melyik huzatot ajánlaná. Valószínűleg gyakran kell majd mosni.

     Mindenképpen a pamut vászon huzatok a jók, a vastag vászon vagy a csíkos. Kisgyerekeknél mindenképpen a természetes összetételű huzatok a jók, és az sem utolsó hogy ez otthon a mosógépben is tisztítható, akár a ruhák.


• A vízlepergető huzatról érdeklődöm. Nem izzad bele könnyen az ember? A teraszon szeretném használni. Be kell-e vinnem az eső elől, vagy hagyhatom kint?

     A vízlepergető huzat nem pamut, 100% poliester, ezért nem olyan jó nedvszívó mint a pamut, viszont kevésbé is koszolódik. Tesztelésünk alatt nem tapasztaltuk, hogy izzasztó lenne.

     A vízlepergető kabátokra hasonlít: nem vízhatlan, csak egy darabig áll ellen a víznek. Nem ajánlatos tehát megáztatni, mert bár a külső huzat hamar megszárad, a belső huzat pamutból van, az nem tud kiszáradni. Eső elől javasolt fedett helyre vinni. Ha esetleg mégis megázna, le kell venni a huzatot és a fotelbelsőt is a napon ki kell szárítani. Ha ezt nem teszi meg, a belső huzat bepenészedhet, mert nem tud távozni a nedvesség.


• A huzatszínek mennyire felelnek meg a valóságnak? Mit lehet tenni, ha mégsem olyan, mint amilyenre számítottam?

     A monitor beállításaitól függően valóban lehetnek árnyalatnyi eltérések, ezért is van az internetes vásárlásnál az átvétel napjától számított 8 napon belül visszavásárlási garancia.

     Azt azért elmondhatom, hogy az elmúlt 4 évben csak 1 ilyen jellegű reklamáció volt, tehát nem túl gyakran fordul elő. Ha mégis biztosra akar menni, javaslom hogy menjen el egyik forgalmazónkhoz, ott megnézheti, és meg is tapogathatja az anyagválasztékot.


Ajándékba szeretnék venni egy babzsákot. Ha esetleg nem tetszene a színe, milyen lehetőségek vannak? Ki lehet cseréltetni?

      Igen, kicseréljük; de csak abban az esetben, ha nincs rajta egyedi hímzés. A babzsákfotel megérkezését követő 8 munkanapon belül e-mailben vagy telefonon jelezzék ezt a szándékot. Elég csak a huzatot visszapostázni, és mi küldjük a kiválasztott cserehuzatot.

     Arra is van lehetőség, hogy egy teljesen más formájú vagy méretű termékre cseréljék a babzsákot; ebben az esetben a komplett babzsákot vissza kell postázni címünkre.


Mosógépben mosható a velúr huzat, vagy csak tisztítóban?

      Mosógépben mosható a legtöbb huzatunk, a velúr is mosható. 40 fokon, lehetőleg elkülönítve, vasalást nem igényel, könnyen szárad. A huzat lehúzásakor ügyelni kell a kötözőszalagokra, nem szabad lendületből lehúzni, mert sérülhet a huzat. Száradás után a huzat visszáját kifelé fordítva, a babzsák felső részén lévő azonos színű szalagokat összekötve könnyen visszahúzható a huzat.


A babzsák huzata mennyire színtartó? Moshatom a többi ruhával együtt?

     Többségük színtartó, az élénkebb színű vastag vászonnal lehet probléma az első pár mosásnál. Mindenképpen javasolt az elkülönített mosás, esetleg a színfogó kendő használata.


Kimostam a babzsákom huzatát, de elakadtam a felhúzással. Kérem segítsen, hogyan csináljam?

A megszáradt huzatot így tudod könnyen felhúzni a babzsákfotelre:

  • fordítsd ki a huzatot, a színoldala legyen befelé
  • a babzsákfotelt állítsd a talpára
  • az ülőrészre fektesd rá a huzat ülőrészét
  • kösd össze az azonos színű szalagokat (zöld-zöld, szürke-szürke, fehér-fehér) 
  • fordítsd rá a huzatot a babzsákfotelre
  • a hátára fektetve folyasd bele a babzsák felső részébe a töltőanyagot
  • alsó részénél fogva rázd helyére a zsákot, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon benne
  • húzd be a húzózárt 

Hozott anyagból készítenek huzatot?

     Igen készítünk, de a külső huzat anyagára, annak esetleges gyengeségéből adódó szakadásra nem vállalunk garanciát. Egy-két fontos tulajdonság, amivel a huzat anyagának rendelkeznie kell:

legyen mérettartó, ne nyúljon. Elasztikus anyag nem alkalmas babzsákhuzatnak

legyen erős, strapabíró, minimum 230 maximum 300g-sűrűségű

a bútorszövetek általában jók, kivéve a túl vastag, merev anyagok, azok rontanak a babzsák testhez alakuló tulajdonságain.

a legjobb a pamut összetételű, esetleg PES, vagy ezek keveréke.


Ha csak külső huzatot veszek, abba beletölthetem a saját töltőanyagomat?

     Nem javasoljuk, mivel a babzsák tartása nem lesz elég jó, és a töltőanyag is könnyen kifolyhat a babzsákból, ha esetleg kinyílna a húzózár. Kérésre adunk árajánlatot külső-belső huzatra, így akkor a terméket lapos formában, töltőanyag nélkül postázzuk.