Nézz be a Webáruházbabolt


5 nap alatt kiszállítjuk

Küldünk mintát

minta

Nehéz dönteni? Segítünk. Fogd meg, hasonlítsd össze!

Egyedi babzsák-rendelő

tervez__

Egyedi színű, névvel hímzett babzsák       szállítás 10 nap alatt

Szállító partnerünk      

10.000MPL_logo Ft felett a szállítás INGYENES !  

Szállításról bővebben  

Ide helyezd el a doboz tartalmát!

Ide helyezd el a doboz tartalmát!

Ide helyezd el a doboz tartalmát! replica uhren

Információk >> Használati útmutató

 Használati utasítás

1. A termék rendeltetése

       Beltéri használatra alkalmas ülőbútor

 2. Felépítés

      Termékeink többsége (kivéve textilbőr babzsákok) 3 részből áll: külső huzat, belső huzat és töltőanyag.                       

1_felepetes

                  

 

 

2.1. Külső huzat

      A rendeléskor választott huzat összetétele a  vastag vászon esetében 100% pamut, safarinál és vízlepergetőnél 100% poliester.

5-cimke_1       Strapabíró, kétsoros varrással készül, fenékrészen rejtett húzózárral, így a huzatot   könnyen  le tudod húzni, ki tudod tisztítani, esetleg cserélni. A textilbőr babzsákoknál fenékrészen van egy széles tépőzár, azon belül pedig egy húzózáras zseb. Ezen keresztül lehet a töltőanyag mennyiségét szabályozni.

       Minden termék elülső részére HUPP-logót hímzünk Ettől eltérnek a nagy békafejjel   hímzett S-méretű termékek, az egyedi név-vagy logóhímzéssel rendelt termékek, illetve a textilbőr huzatú babzsákok.

2.2. Belső huzat

      Minden termék esetében egységesen 100% pamutból készül,  (kivéve a textilbőr babzsákok, amiknek nincs belső huzata.) így lesz a babzsákod még kényelmesebb a pamut jó nedvszívó tulajdonságai miatt.

7_belso_varrat       Szintén kétsoros varrással készül, ami azért fontos, mert a belső huzat tartja meg   a töltőanyagot. A töltőanyag utántöltése céljából fenékrészen rövid húzózár található     rajta. Ezt mindig gondosan zárd be, mert ellenkező esetben a töltőanyag kifolyik a       külső huzatba.

 

       A külső-és belső huzaton található kötözőszalagok segítségével a két huzatot megkoto  könnyebben illesztheted és helyén tarthatod. Mindig az azonos színű szalagokat kell     összekötni, felül a zöldet, oldalt a szürkét, és egyéb helyeken a fehéret. 

 

 

2.3. Töltőanyag

      Minden termékünkbe kizárólag a legjobb minőségű, Nikecell-által gyártott előhabosított polisztirol gyöngyöt használjuk. Tulajdonságai: összetétele 100% polisztirol. Allergiát nem okoz, víz-és portaszító,

9_polisztirol  égéskésleltető adalékanyagot tartalmaz. Óvd a közvetlen hőhatástól, UV-sugárzástól,   esőtől! Ne juttasd közvetlenül a csatornába, vagy környezetbe, mert nehezen bomlik     le, és így károsítja a környezetet. Könnyű súlya miatt az elszabadult gyöngyöket           leginkább porszívóval tudod összegyűjteni.

 

      A babzsákfotelre jellemző, hogy formájukat beüléskor veszik fel, teljes felületen támasztják alá a testet, segítve ezzel az izmok és ízületek teljes ellazulását. Ez a töltőanyagként használt apró gyöngyöknek köszönhető.

      A babzsákfotel használatakor az első néhány hónap során a töltőanyag kismértékű zsugorodása tapasztalható (nehezebb kiszállni belőle), ilyenkor érdemes utántölteni.

 

3. Biztonsággal kapcsolatos tudnivalók

3.1. Kiknek ajánljuk?

      A HUPP babzsákfotelek kiválóan alkalmasak  egy fárasztó nap utáni ellazulásra. Különösen gerinc- és izomfájdalmakkal küzdők értékelik ellazító és relaxáló hatását. Mivel a testedhez tökéletesen idomul, így minimális terhelés jut a testrészekre, gerincre, hátizmokra. Ne lepődj meg rajta, ha néha el is szundítasz benne üldögélés közben

      Kismamák különösen nagy hasznát veszik a terhesség utolsó hónapjaiban, illetve szoptatáshoz nagyon ideális, megspórolhatsz vele egy szoptatós párnát.

 3.2. Mire kell vigyázni használat közben?

      Fontos, hogy a biztonság megtartása érdekében a következő szempontokat vedd figyelembe babzsákfoteled használata közben!

      A fotelből való kiszállás időseknek és mozgásukban korlátozott személyeknek gondot okozhat, ezért a balesetek elkerülése miatt, amikor ilyen személy használja a fotelt, ne hagyd felügyelet nélkül, vagy állítsd a fotelt valamilyen stabil bútor, korlát mellé, amiben felálláskor meg lehet kapaszkodni. A kiszállást az is nehezíti, ha a töltőanyag mennyisége kevés, ebben az esetben érdemes utántölteni.

      Kisgyermeket soha ne hagyj felügyelet nélkül a babzsákfotelben!

3.3. Mitől óvd a babzsákfoteled?

      Közvetlen hőtől, tűztől, maró vegyszerektől, esőtől óvd a babzsákfoteled, mert maradandóan károsodhat a huzat és a töltőanyag.

      Ha bármilyen szennyeződés, vagy nagyobb mennyiségű folyadék éri a babzsákfotelt, próbáld meg kitisztítani a külső huzatot, a belső huzat és a benne lévő töltőanyag szabad levegőn néhány nap alatt szárad ki. Amennyiben szükségesnek látod a belső huzat tisztítását, a töltőanyagot előbb át kell töltened egy nagyméretű nylon vagy textilzsákba, majd a huzat száradása után vissza. Ez a művelet igen nehezen végezhető el otthoni körülmények között, ezért elvégzését csak nagyon indokolt esetben javaslom.

      Éles, szúró tárgyakat tartsd távol a babzsákfoteltől, mert kiszakíthatják a huzatot, így a töltőanyagként használt polisztirol kifolyhat a huzatból. Ha mégis ilyen baleset fordulna elő, próbáld meg a lyukat bestoppolni, a kifolyt golyókat pedig felporszívózás után visszatölteni a belső huzatba.

      A garancia a nem rendeltetésszerű használatból származó károsodásokra nem vonatkozik. Ha mégis előfordulna valamilyen baleset, ami  tönkreteszi a huzatodat, rendelhetsz tőlünk külön akár külső vagy belső huzatot, illetve ajánljuk figyelmedbe raktárkészletről vásárolható kedvezményes huzatainkat.

4. Tisztítás, karbantartás

4.1. Huzat tisztítása

Huzatként használt anyagainkat igyekszünk úgy megválogatni, hogy azok otthoni tisztítása ne jelentsen problémát. Ez kényelmesebbé teszi számodra babzsákfoteled karbantartását, mivel nem szükséges tisztítóban végeztetned a tisztítást, amivel időt és pénzt takaríthatsz meg.

     Tisztításkor a külső huzat fenékrészén lévő húzózár segítségével tudod a huzatot kibontani. A külső-és belső huzat (különösen a babzsák felső részén) kötözőszalagokkal van egymáshoz erősítve. A külső huzat lehúzásakor ezek kioldásával tudod csak szétválasztani a két huzatot.

      A külső huzatot kifordítva, egyéb textíliáktól lehetőleg elkülönítve mosd, figyelembe véve a bevarrt címkén lévő utasításokat.  Az elkülönített mosásra különösen az élénkebb színű pamut huzatok esetében van szükség, illetve ajánlott színfogó kendő használata, mert ezek esetlegesen engedhetik a színüket.

10_kresz      A pamut huzatok 40 fokon moshatók semleges mosószerrel, illetve közepes  hőfokon vasalhatók. A poliészter huzatok szintén 40 fokon moshatók, vasalása tilos, az anyag olvadásához vezethet. A belső huzat és a töltőanyag mosását otthoni körülmények körött nem javaslom.

Textilbőr és a Safari huzatú babzsákok otthoni, mosógépben történő mosása nem javasolt. Ezekről nedves ronggyal töröld le a szennyeződést, illetve az erősebb szennyeződésekhez használj kárpittisztítót.

 

 

4.2. Huzat felhúzása

 A megszáradt huzatot így húzd fel a babzsákfotelre:

  • fordítsd ki a huzatot, a színoldala legyen befelé
  • a babzsákfotelt állítsd a talpára
  • az ülőrészre fektesd rá a huzat ülőrészét
  • kösd össze az azonos színű szalagokat (zöld-zöld, szürke-szürke, fehér-fehér)
  • fordítsd rá a huzatot a babzsákfotelre
  • a hátára fektetve folyasd bele a babzsák felső részébe a töltőanyagot
  • alsó részénél fogva rázd helyére a zsákot, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon benne
  • húzd be a húzózárt

4.3. Napi karbantartás

      Ahhoz, hogy babzsákfoteledben kényelmesen elhelyezkedhess, fontos hogy időnként ellenőrizd a két huzat megfelelő illeszkedését.

     Egyedi fejlesztésünk a kötözőszalag, amivel a két huzat könnyebben illeszthető és együtt tartható. Ellenőrizd, hogy az azonos színű szalagok megfelelően össze vannak-e kötve, illetve hogy a szabásvonalak mennyire vannak fedésben.

      Ezek után nincs más dolgod, mint két kézzel a babzsákot megragadni a tetejénél fogva (lehetőleg ott, ahol a szalagok vannak) és a babzsákot megemelve erőteljesen megrázogatni, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon a huzatban. A babzsákfotel megemelését és felrázását lehetőleg minden beülés előtt végezd el, így sokkal kényelmesebb pihenésben lesz részed. 

5. Utántöltés

      A polisztirol golyók jellemző tulajdonsága, hogy néhány orologi replica hónapos használat után térfogata kismértékben zsugorodik.

      Átadáskor a fotelokat kissé túltöltjük, ennek ellenére előfordulhat, hogy az említett zsugorodás miatt szükséged lesz egy egyszeri utántöltésre. Ezt leginkább azon tudod lemérni, hogy mennyire nehéz kiszállni a babzsákfotelből.

      Tapasztalatunk szerint a zsugorodás mértéke általában nem haladja meg a 10%-ot, ezért kb az eredeti töltőmennyiség 10%-ára van szükség utántöltéskor. Az általunk használt Nikecell-gyöngy a legjobb alaktartó képességekkel rendelkezi, ezért javaslom, hogy akár tőlünk, akár máshonnan vásárolsz utántöltésre polisztirol gyöngyöt, ezt a minőséget válaszd.

utantolt       Utántöltést a belső huzaton lévő kis húzózár kinyitásával végezhetsz. Az utántöltés   megkezdése előtt mindenképpen kérj segítséget valakitől a babzsákfotel tartására,       különben előfordulhat, hogy a golyók kifolynak a huzatból, és ezek összeszedése         nem egyszerű feladat. A művelet végeztével győződj meg róla, hogy sikerült-e jól         bezárni a húzózárat.

 

6. Tárolás, szállítás

      Amennyiben babzsákfoteled huzamos ideig nem használod, vagy el szeretnéd szállítani valahová; felrázás után hajtsd rá a huzat felső részét, és a szennyeződés elkerülése érdekében csomagold nylonzsákba, vagy hullámkartonból készült dobozba.

      A közvetlenül tőlünk, vagy viszonteladóinktól vásárolt babzsákfoteleket nylonzsákba csomagoljuk, így azok szállításakor nem kell tartanod az esetleges szennyeződésektől, sérülésektől.